IN WELKE GROEP INSCHRIJVEN?

Dit schema helpt jou om in te schrijven in de juiste groep.
Lees dit a.u.b. aandachtig want je keuze kan ter plaatse niet meer gewijzigd worden

Kijk je mobiel ? Download dan hier onze handige PDF

INTRO

INTRO+

GEVORDERD

VRIJ RIJDEN

Voor wie ?

Je hebt nog nooit op een circuit gereden maar altijd al eens willen doen. Je hebt van die dagen dat bochten maar niet willen lukken (“oei-oei-bocht”). Het gevoel om grip te verliezen steekt al eens de kop op. Je wil afraken van verkrampte stuurreacties. Kortom, je wil ontspannen en relax rijden met misschien wat meer hellingshoek.

Alhoewel circuitervaring geen must is, ken je je mogelijkheden en heb je al wat ervaring op bochtige trajecten. Nog ver van elke limiet is een vlotte rijstijl echt je ding. Je beseft dat bijleren op eigen houtje zijn limiet heeft en een veilige gesloten omloop is dan ‘the place to be’ om meer zuiver de bochten te nemen.

Je hebt reeds een paar keer op een circuit gereden of al wat ervaring met bochtige trajecten. Je wil je rijstijl fine-tunen of nieuwe inzichten en technieken testen op een veilige manier. Of je wil nog wat opsteken tijdens de lessen om hiermee zelf aan de slag te gaan. Deze groep is toegankelijk voor elk type baanmotor.

Je hebt al voldoende circuitervaring en bij voorkeur al meegereden met Clubmot (in vorige modules). De full-option-circuitmotor met bandenwarmers is ook welkom, maar niet helemaal onze doelgroep. Rondetijden zijn niet belangrijk want je werkt liever aan een perfecte techniek.

Hoe pakken we dit aan ?

Met enkele therorielessen zorgen we voor inzicht en vervolgens gaan we in groepjes van 5 à 7 deelnemers het circuit op. Instructeur en groep blijven steeds samen en deelnemers wisselen van positie op de langste rechte lijn. Hoofdzaak is om de stress bij diegenen die voor het eerst op het circuit komen weg te nemen en het vertrouwen in jezelf en je motorfiets op te bouwen.

We gaan tijdens de lessen dieper in op gascontrole, zithouding en kijktechniek. Instructeur en groep blijven steeds samen en deelnemers wisselen van positie op de langste rechte lijn. Hoofdzaak is de basisregels op te frissen en de stabileit van de motor te ontdekken, maar ook alle handelingen die de motor onstabiel maken.

We merken dat iedereen zich kan blijven verbeteren maar ook dat de skills van de vorige circuitsessie zonder oefenening vervagen. Na opfrissing van gascontrole, zithouding en kijktechniek gaan we ook dieper in op rijlijnen, remtechniek, enz. Hoofdzaak is snel het niveau te bereiken van de vorige circuitsessie en hierop verder te bouwen. Hier een daar een knietje leggen voor wie dat wil is mogelijk.

We starten met een heldere briefing bij aanvang van de dag want goede afspraken maken beste vrienden. Enkele instructeurs rijden mee en kijken erop toe dat iedereen op een veilige manier voldoende fun heeft. Instructeurs staan op verzoek ook paraat met tips en advies.

Veel deelnemers zijn zich niet bewust van hun fouten en voelen na deze dag meteen een verbetering. De Clubmot intro circuitdoop is de meest laagdrempelige circuitervaring voor baanmotoren.

Intro+ is nog steeds zeer laagdrempelig. Je bent je bewust van je fouten en wil hier samen met de instructeurs aan werken. Je kijkt uit naar bochtige toerritten en je bent je bewust dat er aan je techniek gewerkt kan worden.

De deelnemers kennen al goed de mogelijkheden van hun motor en zichzelf. Een vlotte rijstijl is nog geen 100% automatisme maar op het einde van de dag komen we in de buurt en genieten we van elke bocht in de meest optimale omstandigheden.

De Clubmot-afspraken zorgen voor optimaal respect en veiligheid onder elkaar. De vorige modules brengen iedere deelnemer tot dit niveau zodat je jezelf kan blijven bij-coachen met Clubmot.

Terug naar Circuit Doop