De dag zelf

Een eerste circuitdag is best spannend. Via deze informatie trachten we je reeds een goed beeld te geven van wat je mag verwachten:

Aangekomen op het circuit van Mettet kan er geparkeerd worden op de (gratis) parking vlak naast het circuit. Nadien dien je je in te schrijven (in het gebouw op de eerste verdieping), dit kan tussen 7u30 en 8u30. Bij de inschrijving heb je jouw identiteitskaart nodig. Bij de inschrijving ontvang je een nummer die op je moto dient gekleefd te worden. Via dit nummer kan er met jou gecommuniceerd worden wanneer er problemen zouden zijn op het circuit dus onthoudt dit nummer goed!

De Clubmotmedewerkers aan het onthaal zullen je zeggen waar en om hoe laat je naar het leslokaal dient te komen. Aan het onthaal ontvang je een overzicht van de dag. De theorielessen worden reeds afgewisseld met 20 min rijden op het circuit. De voormiddag bestaat uit 3x theorieles afgewisseld met 3x 20 min circuit ervaring. Nadien is er 1u motorstilte (tussen 13u en 14u). Tijdens dit moment kan er van een lunch genoten worden. Broodjes kunnen besteld worden in de cafetaria voor 8u30. Vanuit de cafetaria is er een mooi uitzicht op het circuit.

Na de lunch kan je in jouw groep nog 3×20 min rijden. In de namiddag is het vrij rijden, dit impliceert dat je tijdens de lessen niet achter de instructeur dient te rijden. De instructeurs zijn wel aanwezig op het circuit en kunnen je indien nodig bijstaan met raad en daad.

Bent je er klaar voor? Schrijf je dan snel in!

Er worden gedurende de dag foto’s gemaakt door een professionele fotograaf. Je kan deze achteraf aanschaffen.

Meestal niet en hiervoor zijn we aangewezen op een externe partner.  Vraag hier eventueel naar enkele dagen voor de circuitdag.

Onze doelstelling bij Clubmot is ervoor te zorgen dat er geen valpartijen gebeuren. Alvorens je op het circuit rijdt zal je van onze clubmotinstructeurs duidelijke instructies krijgen wat te doen als je toch zou vallen. De “vlaggers” op het circuit gaan er zijn om jou een handje te helpen.

Bij een technisch mankement zijn er voldoende helpende handen maar er is geen technische post aanwezig.

Er is een cafetaria aanwezig op het circuit met een heel mooi uitzicht op de omloop. Deze is normaal doorlopend open. Omwille van Covid-19 maatregelen is het aanbod momenteel echter beperkt. Meer info in de mail met praktische afspraken.

Buiten de hierboven behandelde vragen nog 1 ding: motoren met olie- of waterlekkage worden geweigerd. Zorg ervoor dat je motorfiets in orde is!

Terug naar de algemene circuit pagina