“INTRO”

circuitdag intro widget

De gesloten omloop van Mettet is op jouw  lijf geschreven om te verbeteren als motorrijder. Deze introsessie is special ontwikkeld voor iedereen  die met meer zelfvertrouwen wil motorrijden. Ervaren instructeurs  leggen de basisbeginselen uit voor meer controle en stabiliteit op de motor. De aanpak is aangepast aan uw competentie, uwdoel en de snelheid waarmee je rijdt bepaal je binnen de grenzen van veiligheid en gezond verstand zelf. Het opperste doel is  de onzekerheid aanpakken die we al eens ervaren wanneer we een bocht aansnijden.

We beginnen met afwisselend met 3 theoriesessies  en 3 baansessies. Daarbij beantwoorden we vragen waarvan je misschien niet wist dat je die had, en dat allemaal aangepast aan ieder zijn niveau.

Door deze individuele en brede aanpak  kan elke rijder zich verder bekwamen.   Door jaren ervaring constateerde Clubmot minstens 5 fouten die een gemiddeld tot zeer ervaren motorrijder dikwijls maakt, en door hierop te werken  ervaar je na één dag al een sterke vordering.

Het concept is gebaseerd, voor diegenen die wensen, om verder groeien naar een volgend niveau.  Maar wie zich graag op eigen tempo wil vervolmaken  kan ook meermaals deze introsessie volgen. Zowel voor de sportieve motor als voor de toermotor legt Clubmot de nadruk op het bijschaven van uw skills en “uw doel is ons doel”, dat we samen zullen realiseren met observatie en coaching.

“GEVORDERD”

circuit doop gevorderd

Na het succesvol afwerken van de introsessie heb je alles onder de knie over gascontrole en stabiliteit. Of misschien heb je al enige ervaring op het circuit en wil je uw vaardigheden verder aanscherpen ?

Deze sessie zal o.a. dieper ingaan op de perfecte kijktechniek want iedereen weet immers dat fixeren en verkrampen gevaarlijk is en de pret van motorrijden drukt. Een beter kijktechniek aanleren zorgt voor een pak meer controle, en ook hier werkt Clubmot step by step en kan ook het tempo op veilige wijze wat omhoog.

Rijders verliezen in deze sessie gegarandeerd hun onbewust verkrampte reactie in de vlotte bochten en ervaren dan de vrijheid motorrijden en zelfzeker bochtenwerk. De reacties van deelnemers na deze sessies zijn verbluffend en de sportievere rijder zal ervaren dat meer hellingshoek perfect kan zonder onrust bij rijder en machine. Na deze sessies bent U eventueel ook klaar voor de sessies “vrij rijden” of U neemt samen met Clubmot the next step om proactief uw techniek en rijlijnen nog verder te perfectioneren.

“ERVAREN”

circuitdag ervaren widget

Tijdens deze dag ligt de focus op technisch zo zuiver mogelijk te rijden.  Deze groep heeft geen supervisie meer nodig maar we herhalen nog steeds de basis van gascontrole, kijktechniek en rijlijnen maar ook de rijhouding verdient hier extra aandacht.
Weer staan de instructeurs van Clubmot klaar met advies op maat volgens uw ervaring en mogelijkheden.   Hier splitsen we de groep op in de “stijl” die het best bij U en uw motor past.

De stijl “GP” zal zich met enkele instructeurs focussen op sportievere rijlijnen, rempunt, instuurpunt enz. maar ook “hanging-off” spreekt velen aan.  Het is geen doel op zich maar de ervaring van de knie aan de grond in de perfecte omstandigheden geeft steeds een grote smile op elke deelnemer.
De deelnemers die zich beter identificeren met de stijl “GT” gaan op een gecontroleerde manier even  vlot over het circuit en genieten evenzeer van de ervaring om de juiste rijlijnen aan te snijden en mogelijkheden van zichzelf en hun machine te evalueren.  Nooit zoeken we de limiet op, en zorgen we ervoor dat iedereen een doel kan halen binnen zijn mogelijkheden.

Door te werken met 2 soorten stijlen heeft Clubmot een uniek programma dat haalbaar is voor elke rijder.  Bovendien kan U steeds terecht bij uw coach van de dag voor individueel advies.

Hoe ziet een Clubmot circuitdag er uit ?