Informatie met betrekking tot de circuitdag

Wel, vooreerst geeft dit een nieuwe dimensie aan motorrijden omdat alles zich voor jouw afspeelt. Het circuit van Mettet is een perfect onderhouden asfaltbaan zonder storende zaken zoals putdeksels of dikgesmeerde witte zebrapaden en andere gevaarlijke wegmarkeringen en obstakels. Ook de informatie die je in de verkeersjungle moet capteren van o.a. uw spiegels en kilometerteller komt te vervallen. Dat maakt dat we vlot gaan motorrijden met de focus op wat echt telt. Buiten al het plezier dat we op het circuit beleven zal je na een Clubmot circuitdoop ontegensprekelijk met veel meer vertrouwen en deskundigheid elke keer opnieuw op je motor stappen.

Je hoeft niet te beschikken over een race georiënteerde moto. Onze circuit dag kan gereden worden met eender welk type van moto.

Om je hierbij te helpen hebben we onze handige keuzewijzer opgesteld.

Clubmot circuit keuzewijzer

Een moto huren via Clubmot is niet mogelijk.

Ongeveer 2 weken voor de circuit dag krijg je een mail met cruciale info en onder andere een link staat naar het preregistratieformulier; het document afstand van verhaal en document ivm Verzekering.

Een week voor de circuit dag krijg je nog een mail met afspraken op het circuit (vlagsignalen, …).

Een afstand van verhaal dient ondertekend te worden voor het begin van de circuitdag. Dit is een document waarin je verklaart akte genomen te hebben dat Clubmot afstand doet van alle schade. Wees gerust, op de circuitdag zelf kan je vrijblijvend een verzekering afsluiten, en bovenop die onvermijdbare documenten sparen we kosten noch moeite om alles uiterst veilig te laten lopen. We bezorgen je een link naar deze documenten via de mail met cruciale info die we versturen een 2-tal weken voor de circuitdag.

Een beetje moto ervaring is nodig doch is Clubmot erop gericht je technieken bij te brengen waardoor je op de baan beter kan rijden.

Beschrijving mettet

Onze circuit dag gaat door op het circuit Jules Tacheny te Mettet.

Het circuit is uitermate geschikt voor diegenen die voor de eerste keer proeven van het rijden op een gesloten omloop maar is ook een technische uitdaging voor de meer ervaren rijder.

De langste rechte lijn meet slechts 600 meter wat een aanhoudende hoge snelheid onmogelijk maakt. Veiligheid primeert en dan is deze relatief korte rechte lijn ideaal om het gas even open te draaien tot een hogere snelheid dan onze verkeerscode toelaat, en dit zonder vrees van een flitspaal.

In de “intro groep” kan er tijdens het vrij rijden op slechts 3 plaatsen ingehaald worden en daar kijkt Clubmot nauw op toe. Binnen elke groep verzoenen we haarfijn de eventuele niveauverschillen en tolereren we geen “haantjesgedrag”.

Er zijn geen transponders en snelle rondetijden zijn niet de opperste doelstelling maar wij willen wel een onvergetelijke dag aanbieden met mogelijkheid tot evolutie en vervolmaking van uw rijkunst op de openbare weg.

Mettet is slechts 2280 meter lang en telt 10 bochten, en heb je veel ambitie dan is dit circuit en Clubmot het ideaal recept om je verder te bekwamen in het aanleren van stuur- en rijkunst met haarscherpe trefzekerheid.

Mettet kent een natuurlijke helling en vanuit de cafetaria heb je een panoramisch overzicht over het gehele circuit. Elke bocht kreeg een naam, een eerbetoon aan grote rijders die zich ooit hebben onderscheidden op het circuit. Sfeer en bijpraten met andere deelnemers en instructeurs is verzekerd.

Annulaties na inschrijving of wijzigingen zijn niet mogelijk. De organisatie kan evenwel uitzonderingen toestaan die door hen bepaald worden, en tot 10 dagen voor het event. Opgelet: weersomstandigheden zijn nooit een reden voor annulering.

Terug naar de algemene circuit pagina